torsdag 7. januar 2010

Tøff i pyjamas

Etter å ha lest et fantastisk blogginnlegg i dag av PludreHanne så ble jeg inspirert til å skrive om det ene nyttårsforsettet jeg noen gang har hatt. Jeg har vel hatt flere forsetter, men jeg har aldri kalt dem nyttårsforsetter. Jeg husker denne hendelsen som om det var i går, og den har hatt stor innvirkning på mitt liv. Tenk at noen sekunder av et menneskes liv, og noen ord kan ha så stor innvirkning. Det var på nyåert da jeg gikk i syvende klasse. Læreren spurte om noen hadde noen nyttårsforsetter. For de som kjente meg på den tiden vet at jeg var veldig følsom. Når jeg ser tilbake ser jeg på meg selv som et lite skjørt blad som bare fløy rundt med vinden som kom fra de andre barna. Dette får det til å høres ut som jeg hadde en fryktelig barndom, og det kan jeg avkrefte på det sterkeste. Jeg hadde en kjempe fin barndom, med gode venner, lek og morro. Jeg elsket skolen da som nå, og jeg var et lykkelig barn. Til tross for alt dette var jeg skjør.

Det var en hånd som rakte seg i været den dagen da læreren stilte dette spørsmålet. En skjør og tynn liten hånd. "Mitt nyttårsforsett er å bli tøffere."Rommet ble stille. Jeg hørte noen le og si noen festlige kommentarer om at jeg skulle vel bli en slosskjempe. Jeg smilte. Jeg enset ikke disse kommentarene. Jeg hadde gjort det tøffeste jeg kunne tenke meg på det tidspunktet. Det var da det startet, jeg forandret meg. Jeg kan vel ikke karakteriseres som en slosskjempe, men det ble slutt på å sippe for småting. I dag er jeg stolt av det jeg gjorde den gang. Jeg lovde meg selv og de andre i klassen en forandring, og jeg holdt de ordene. Nå sitter jeg her over et tiår senere som stolt av meg selv, den jeg er, og over mine følelser. Jeg kommer alltid til å være et følsomt menneske, og nå ser jeg at det er ikke noe galt i det. Dette er en egenskap som er viktig for å fortelle hvem jeg er, og i dag ville jeg ikke vært forruten denne egenskapen.

Vær stolt av dere selv, og hvem dere er, er min oppfordring. Ikke bry dere så mye om hva de andre sier, du er deg og du kan ikke være andre enn deg selv. Så når du først skal være deg selv, vær deg selv fullt og helt.

5 kommentarer:

Brekkevold sa...

Det ver en flott historie! Du har all grunn til å være stolt av deg selv Hanne :) Du er en kjempe dame. Klem!

Hanne sa...

Dette er en virkelig fin historie! Så bra at du slapp motet opp til overflaten da det plutselig "kom over deg". Det skal nemlig mot til for å forandre seg.

Ha en fin, fin dag Hanne!

Pludrehanneklem

Nils 2. sa...

Kor flink du e Hanne ! Æ syns du ha heldt forsætte dett æ =)

June sa...

Det va Hannemora mi det, tøft gjort av dæ :)

Stor klæm og god helg :)
Har arbeidshelg. Må møtes snart. Kanskje en liten shoppetur og kos på jordbærpikene? Æ har litt fri i nesten uke, både onsdag, torsdag og fredag!

Merete sa...

Eni me du! :)