fredag 20. juli 2012

Bugaheia

Det er en første gang for alt, og i går var jeg på min første tur på Bugaheia sammen med et godt knippe damer. Jeg, Trine, Valborg og Inger var de spreke damene denne kvelden. Vi brukte 55 minutter på turen oppover, noe som var godkjent i de kjente vandrernes øyne. Turen oppover var bratt og vi fikk brukt hjertepumpa skikkelig. Er herlig å bruke kroppen på denne måten og samtidig få en fin naturopplevelse.

For de mindre lokalkjente er Bugaheia en liten fjelltopp på Kyrksæterøra, Hemne kommune i Sør-Trøndelag.


To blide og svette damer på toppen av Bugaheia. Trine ble jo nesten blendet av sterk sol på dette bildet. Er jo et meget kjent problem i Trøndelag det med den sterke solen. Det regner så og si aldri på disse traktene. Er ikke rart vi er så brune og freshe som vi er.

En vakker utsikt. For de lokalkjente kan man se huset til Randolf langt der nede, der solen skinte som finest.
Vi er heldige som bor i et så flott land, med så vakker utsikt ut mot både sjø og fjell.

Selv om solen skinte var det ganske vindfullt på toppen. Noe også bildet nedenfor viser. Håret mitt er ikke spesielt vindvennlig ser jeg. Humøret skald et imidlertid ikke stå på.
Dette var noen vel anvendte timer en flott torsdagkveld. Vi brukte vel ikke mange timer på turen, nærmere bestemt 1,5 timer tror jeg. Gikk fortere nedover, til tross for at de to yngste i følget ble hengende en del etter. Man må passe på anklene sine når man går i slikt ulendt terreng vet dere. Snakketøyet fikk også kjørt seg på nedoverturen, men det skulle jo bare mangle når man har brukt så mange andre muskler på tur oppover.   

2 kommentarer:

Anonym sa...

Da tror jeg omsider det skal gaa aa kommentere! :) Jammen maa jeg si at jeg er imponert over spreke damer. Satser paa at jeg faar blitt med paa en tur paa Bugaheia senere. :)

Anonym sa...

Ja, og det var hilsen Lisa. Faar ikke til aa logge inn... :P