fredag 13. november 2009

Mye på hjertet

I dag er dagen der jeg har mye på hjertet, men…… selvfølgelig dårlig tid. Jeg skal om få strakser bort på besøk, og etter det skal jeg pakke til jeg reiser hjem i morgen for å bure meg inn med eksamen. Ja, eksamenstiden er her. Jeg har kun en eksamen dette semesteret, men den er til gjengjeld stor. Den innebærer analyse av 8 intervjuer. Jeg er spent på hvordan det går, men jeg liker å analysere så håper jeg får det skikkelig til. Mine studerende venner kan belage seg på korrektur mail fra meg. Lisa sitt parat! Det blir nok så jeg trenger litt hjelp, men jeg skal komme meg gjennom det.

Ellers så har jeg tatt influensa A vaksine i dag. Ingen big deal. Influensaen MÅTTE jo bare bli nevnt av meg også, selv om jeg er skikkelig lei hele opplegget skal jeg være ærlig. Jeg skjønner ikke oppstyret. Er verden et så tilbakgående sted at de tror dette er den første vaksinen som er produsert. I så fall, hvis folk tror det, kan jeg fortelle dere en sjokkerende nyhet; Denne vaksinen er FAKTISK ikke den første vaksinen som er laget. Nok om dette tullet. Ja, det er tull. Jeg fikk vaksinen sponset fra jobben. Snille jobben. Vi får ikke julebord og storslåtte firmaturer, men de fremmer i det minste vår helse. Jeg er ikke en kravstor sjel så jeg blir fornøyd når vi får gratis vaksiner jeg. Hepatitt vaksinen min er også sponset av helse Norge. Er ikke så dårlig det altså, men en bløtkake til jul hadde vel ikke skadet også.

Ellers så leste jeg et flott blogginnlegg i dag. Det er så mye fokus på at alle er for tykke for tiden. Jeg selv er ikke noe unntak, jeg har også mine komplekser angående min kropp. Da er det så utrolig viktig at mennesker skriver slike ting synes jeg. Ja, le dere om hvem som har skrevet innlegget. Jeg synes det var bra jeg. Selv var jeg i samme situasjon tidligere. Uansett hva jeg spiste la jeg ikke på meg. Det er faktisk sårende å få kommentarer konstant som peker på hvor tynn en er. Jeg har et søskenbarn som også slet med dette problemet, og han gjorde som Christoffer. Jeg er utrolig stolt av ham, og jeg vet at han følte seg mye bedre etter at han fikk litt muskler på kroppen. Det er en flott måte å legge på seg. Mye bedre med muskler enn fett. Jeg synes det står stor respekt av dette.

Når vi er inne på temaet om å le av andre. Å le av mennesker og gjøre narr av de vi ikke kjenner er kjempe usaklig synes jeg. Ikke at jeg er helgene selv og ikke gjør det av og til, men det er utrolig slemt av meg. En annen ting som er ufattelig lite empatisk og rett og slett ufint er å LE og gjøre NARR av mennesker vi faktisk kjenner. Om mennesker har det vondt på en eller annen måte er det helt ufattelig egoistisk å le dem rett opp i ansiktet. At folk blir trist av slik betyr ikke at en er svak og sårbar. Det er faktisk ikke så fryktelig morsomt å bli gjort narr av. Det skader ikke å bry seg om hverandre og faktisk vise empati til hverandre. Dette kunne jeg skrevet tusenvis av ord om, men nå må jeg stikke. Kanskje det blir et innlegg om dette temaet ved en senere anledning. Kos dere folkens og ha en fortreffelig aften.

2 kommentarer:

Johanne sa...

Det kommer faktisk tre lukket valnøttkaker til avdelingen på julekaffen hvert år fra St. Olav. Er det ok? Tja, bedre enn en kopp med julenisser på som vi fikk i kommunen iallefall. Skal prøve å komme med den lille på julekaffen :) Ha en god helg Hanne!

Hanne sa...

Ahhh jeg trodde vi sponset de selv jeg. En lærer stadig noe nytt. Håper jeg er å jobb den dagen da så jeg også forhåpentlivis får se ditt nydelige nurk :)