torsdag 15. januar 2009

Favoritt sitater

I går kveld var jeg og så filmen Australia på kino. Der fikk jeg ideen til denne bloggen. Årsaken var at filmen hadde noen meget gode replikker, og spesielt en som jeg virkelig falt for. Jeg tenkte derfor at jeg skulle presentere mine yndlings sitat fra film og sanger for å gi et lite innblikk av hva som rører seg oppe i mitt lille hode. Det er faktisk en underdrivelse at jeg har lite hode. Helsesøsteren var meget bekymret for det da jeg var baby, men det fantes ikke en hode oppblåser da og for fremtidige småhodede håper jeg inderlig at det aldri vil dukke opp en slik oppfinnelse heller. Jaja over til sakns kjerne. Her kommer presentasjonen av noen av mine yndlings replikker og sitater. Jeg starter med sitatet fra filmen Australia som var årsaken til denne bloggen. “I sing you to me”. Vet ikke hva som gjorde at dette fenget meg, men det må vel være hele settingen og måten det ble sagt på I filmen. Jeg tror ikke jeg kan beskrive dette, gå heller å se filmen og kjenn etter om du får den samme gode grøsningen i kroppen når disse ordene kommer ut av munnen på et nydelig lite barn som jeg fikk. Forrest gump er en annen klassiker som har verdens enkleste og muligens beste sitat på hva livet i bunn og grunn gir oss. ”Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get.” Dette sitatet er allmenn kjent, ognoen meget godt beskrivende ord mener jeg. En vet aldri hvilken vei livet fører oss. Det bringer meg over på de neste visdomsordene jeg vil medele mine blogglesere. Disse ordene er hentet fra min yndlingssang, nemmelig Stay on these roads, med mitt yndlingsband A-ha. ”Stay on these roads, we shall meet I know.” Jeg tror på skjebnen, derfor tror jeg at om en holder seg på den veien som er tiltenkt hver enkelt vil det løse seg til slutt. Om det ikke løser seg slik en har tenkt var det nok skjebnen. Jeg tror også på å ta sjanser i livet. Om en ikke tør å forsøke vil en heller ikke oppnå. Jeg synes a-ha har en god beskrivelse av dette i deres sang Cosy Prison.
So if you're carefulYou won't get hurtBut if your careful all the timethen what's it worth

Sex & city er nok min yndlings tv serie, som jeg kan se gang på gang. Carrie har et bra sitat i en episode som jeg opplever å passe veldig godt inne i denne bloggen. ”The most important thing in life is your family. There are days you love them, and others you don't. But, in the end, they're the people you always come home to. Sometimes it's the family you're born into and sometimes it's the one you make for yourself.” Familie og venner er uhyre viktig for meg, uten dem hadde Hanne ikke vært Hanne, og det er dere som fyller mitt hjerte med glede. Jeg kunne skrevet en hel bok om deres betydning i mitt liv, men for denne gang får vi bare la Carries ord synke inn i oss.

Om en mann har tenkt å be meg om min hånd er det et stort sjakk trekk å stjele Richard Geere slash Ike Graham sin frier replikk fra filmen runaway bride. ”Look, I guarantee there'll be tough times. I guarantee that at some point, one or both of us is gonna want to get out of this thing. But I also guarantee that if I don't ask you to be mine, I'll regret it for the rest of my life, because I know, in my heart, you're the only one for me. “ Tidenes mest ærlige og romantiske frieri.
A beautiful mind er en annen film jeg liker veldig godt, og jeg opplever at den beskriver dette med drømmer på en meget godt mate. En må ikke miste troen selv om alle andre har mistet troen. Mister en troen. Vi er ingen perfekte og enkelte av oss har større utfordringer på grunn av ulike livsfaktorer som for eksempel sykdom for å nå sine mål. Jeg synes imidlertid denne filmen viser at ingen ting er umulig om en bare bestemmer seg for det. Alicia sier det i filmen “I need to believe, that something extraordinary is possible.” Jeg sier meg enig i det, en må ha troen på at uvirkelige ting kan være mulige. Jeg vil avslutte dette sitat sammensurisummet med Nash sin kjærlighetserklæring til Alicia, rett og slett fordi den er utrolig vakker. “I've made the most important discovery of my life. It's only in the mysterious equation of love that any logical reasons can be found. I'm only here tonight because of you. You are the only reason I am... you are all my reasons.”

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Fortsett å svømme, fortsett å svømme" :) Fra Nemo. Syns denj e så bra, for uansett ka som skjer så mån fortsett..

Hanne sa...

Æ like dein her å vældi godt, men glømt å ha dein me i bloggen. Dein e tatt fra filmn the hours: I remember one morning getting up at dawn, there was such a sense of possibility. You know, that feeling? And I remember thinking to myself: So, this is the beginning of happiness. This is where it starts. And of course there will always be more. It never occurred to me it wasn't the beginning. It was happiness. It was the moment. Right then.

Anonym sa...

Æ like å denj her fra one tree hill: "to get over someone, you have to get under someone else." Sjøl om d hørres litt slutty ut :p