onsdag 15. februar 2012

Symptom unnskyldning

Jeg og mange kvinner med meg er fulle av unnskyldninger. Dette er noe jeg har tenkt en del på de siste dagene. Årsaken til det er at etter jeg fullførte min mastergradsutdanning har mange lurt på hvor jeg jobber og hva jeg bruker graden min til. Jeg har da tatt meg selv i å nesten synes det er flaut å si at jeg jobber på sykehus, og at jeg jobber i pleien. Hvorfor skal jeg imidlertid unnskylde meg for at jeg jobber på en plass der jeg har fast stilling, gode kollegaer og spennende arbeidsoppgaver. Blir det rett og slett aldri bra nok? Hva strekker vi oss kvinner egentlig etter og til? Jo mer jeg tenker over det jo mer kommer jeg frem til at det å jobbe der jeg jobber nå er da ikke noe jeg må unnskylde meg for. Av den grunn skal jeg heller ikke begrunne mine valg noe ytterligere. For meg er dette riktig nå, og det er helt og holdent nok.

Det er da ikke bare i jobbsammenheng jeg lider av unnskyldningssyndromt. Det gjelder også når jeg shopper. Nå er kanskje ikke jeg den største shopperen, men allikevel føler jeg at jeg alltid må begrunne kjøpene mine. Hvorfor i alle dager må jeg det om jeg har økonomi til å kjøpe det jeg trenger, eller enda bedre har lyst på. Og hvem unnskylder jeg meg mest for? Jo, meg selv.

Når jeg tenker enda dypere er jeg virkelig full av unnskyldninger. En kollega sa til meg under rapporten en dag da jeg unnskyldte meg for at jeg måtte overlate en oppgave til kveldsvaktene. «Hvorfor sier du unnskyld for det?». Jeg begynte da å tenke, ja hvorfor sier jeg unnskyld for noe som det faktisk var en god begrunnelse for at jeg ikke hadde gjort før kveldsvaktene kom. Hvorfor er jeg og flere andre kvinner så fulle av unnskyldninger for våre valg. Nei, damer dette må det bli slutt på.

Nå skal jeg forberede meg til å på jobb, noe jeg faktisk gleder meg veldig til, også skal jeg bruke tiden frem til da å strikke og tenke på de fantastisk kule Hunter støvlene jeg bestilte meg i går. Kan virkelig ikke vente til å få dem i hus.
Ha en fin dag alle sammen, og husk man trenger ikke å unnskylde seg om man har en fin dag.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Bra skrevet, Hanne! Og du har saa rett, vi har alt for mange unnskyldninger paa lur.
Kos deg med nye stoevler heldiggris, jeg oensker meg ogsaa saanne! =)

Merete sa...

Nok et visdomsord, å du har så rett så rett!