onsdag 18. mai 2011

Så feil kan man ta

I lengre tid har vi i Persauneveien forundret oss, og til dels irritert oss over en brakende lyd. Denne lyden har oppstått i tide og utid, uten noe som helst form for forvarsel eller forklaring på hvor den kommer fra. Mange mulige forklaringer er blitt presentert i søken etter lydens kjerne. Jeg skal ærlig innrømme at de som bor nedenunder oss har fått mang en beskyldning rettet mot seg. Personlig satt jeg min litt til tvspill, mens Nina mente lyden måtte komme av en varmeovn. Jeg krysset fingre og tær for at Nina sin teori var usann i redsel for at hele huset skulle eksplodere som følge av en ilter varmeovn.

Til tider har også fristelsen vært stor for å gå og konfrontere våre naboer med våre antakelser. Forundret har vi sett på hverandre og ledd når denne lyden har dukket opp. Jeg kan ikke si at nysgjerrigheten har minket ettersom tiden har gått heller. I det siste har jeg imidlertid innfunnet meg med at vi trolig aldri ville finne ut hvor denne lyden kom i fra. Gleden og overraskelsen var derfor stor i går da Nina kunne fortelle at hun hadde funnet ut hvor lyden kom fra. Jeg kjente nesten at hjertet gjorde et hopp av glede. Jeg har vist vært enda mer nysgjerrig enn jeg trudde og hadde håpet på.

For noen dager siden møtte Nina noen andre som bor i nabolaget. Hun fikk da spørsmål om hun hadde hørt noe til sprengningsarbeidet i forbindelse med vei og tunell byggingen i området. Litt etter litt gikk det opp et lys for Nina. Det var jo det vi hadde hørt. Det var ikke tv-spill, utagerende seksuelle aktiviteter eller en varmeovn vi hadde hørt. Dere kan tro vi fikk oss en real latter. Dette har jo vært et av vårens store mysterier på Persaune.

Ja, så feil kan man ta. Gjett om vi er glade over at vi ikke tok på oss strengstemmen og gikk ned til naboen en tur da.

1 kommentar:

Merete sa...

Hihi :)