mandag 8. mars 2010

Kvinnedagen

I dag er det kvinnedagen, og det må ha en liten markering her inne på bloggen også. Jeg er så heldig at jeg kjenner mange sterke kvinnepersonligheter som står for det de mener, og er en inspirasjon til både meg og andre. Enkelte vil nok kalle meg en rødstrømpe, men jeg synes selv jeg er en gylden middelvei. I forhold til enkelte personer er jeg veldig rødstrømpe, men det handler om ulik personlighet, verdier, og hva en er opplært til.

Jeg står for det jeg mener, og jeg mener litt om mye. Å si det en mener selv om en vet at den andre parten er uenig ser jeg ikke på som noe negativt. Jeg respekterer andre for deres meninger, og da forventer jeg respekt tilbake, uavhengig av feks kjønn.

I forhold til dette med likestilling mener jeg feks at samarbeid er alfa omega. Å hjelpe hverandre til å bli bedre synes jeg er viktig, og løfte opp hverandre så alle får utnyttet sitt gode potensiale. Jeg synes også den beste skal få jobben uavhengig av kjønn. Er en mann bedre rustet for en jobb enn en kvinne mener jeg han skal få den i stedet for at jobben blir halvgjort av en kvinne som er dårligere kvalifisert, og omvendt selvfølgelig. Jeg synes lik jobb skal gi lik lønn.

Jeg mener det skal være lov å snakke seg til en løsning som fungerer for flere parter i stedet for å gi opp ved første hinder. Det er jo ikke noe rart menn ser på kvinner som svake om vi som kvinner ikke står for det vi mener, og er tydelige i vår tale. Da mener jeg ikke at vi skal stå å brøle og krangle så busta fyker. Jeg mener kvinner må bli kvitt den redselen mange har. Vi skal ikke ha en opplevelse av at det er farlig, redselsfult og skummelt å si hva vi som kvinner mener i 2010. Speak up!!

Jeg mener enkelte kvinner har så mye innebygd dårlig samvittighet at det går utover deres liv og helse. Det er både fordeler og ulemper med samvittighet, men når samvittigheten din går utover deg selv som person, og at du ikke får være deg selv er det bokstavelig talt en dårlig samvittighet. Hvordan kan du ta vare på andre om du ikke tar vare på deg selv? Nå bør vel ikke alle ta en Anna Anka, men har en det bra med seg selv, og er positiv til seg selv smitter det over på andre. SMIL TIL VERDEN SÅ SMILER DEN TILBAKE!!

Jeg tror vi kan mye til selv denne likestillings konflikten. Og vil vi egentlig ha helt likestilling? Det er jo mange ting jeg som kvinne hadde helst sett at jeg har sluppet, som feks hogge ved og klippe gress. Jeg er sikker på at det er tusenvis av menn der ute også som helst hadde sett at de hadde slippet det. Nå er jeg inne på det der med å samarbeide. Skal både kvinner og menn få et godt liv og en god hverdag må vi samarbeide. Begge kjønn må ta sin del av det som ikker er så morsomt å holde på med slik at det er tid til å gjøre det morsomme sammen. SAMARBEID folkens. Vi trenger både kvinner og menn, selv på 8 mars. Det er nok ikke bare kvinner og menn som må samarbeide, alle må samarbeide med alle. Kvinner og menn, kvinner og kvinner, menn og menn.

Mine motto for kvinnedagen er å stå for det du mener og tror på, samarbeid med omverdenen, og vær positiv.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Godt skrevet, Hannemor! Gratulerer med kvinnedagen! :-)

Johanne Brekkevold sa...

Helt enig!
Likestilling har vi mye av.
Likelønn har vi lite av.