onsdag 30. september 2009

Middagstips

I går lagde jeg en så god middag, tenkte jeg skulle dele den med dere.

Dette blir en rikelig porsjon til to stykker.

Ingredienser:
2-3 gulrøtter
purreløk
1 rødløk
1 blokk seifilet
1 fiskesaus
Salt og pepper.

Rester av rømme.

Sett komfyren på 175gr (ca).

Lag fiskesauesen (gjerne posesaus, jeg brukte begens fiskesaus). Ikke ha i all væsken som skal i sausen, fordi sausen skal bli tykk.

Du trenger en ildfast form. Hakk grønnsakene. Tynne skiver gulrot. Ta så mye purre du liker, jeg liker godt purreløk så jeg tok masse. Hakk rødløken. Ha grønsakene i en liten ildfastform. Ta så mye grønnsaker at bunnen er helt dekket. Deretter vender du grønnsakene i litt olje, feks olivenolje slik at de ikke fester seg i bunnen (ikke ta for mye, da blir det en suppe av olje i formen).

Skjær seifileen i små biter. Jeg tok seifileen i en bolle og gikk berserk med kniv og gaffel.

Om du har rester av rømme i kjøleskapet kan du fordele det over grønnsakene.

Ha på godt med salt og pepper på fisken, og fordel fisken utover den ildfaste formen (over grønnsakene og evt rømmen). Ha deretter den tykke sausen over fisken.

Stekes i ca 45min (til fisken er gjennomstekt).

Serveres med feks, poteter, brød, eller bare gryten.

Dette var snadder og anbefales, glemte desverre å ta bilde.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Åh, det hørtes godt ut! Det skal jeg lage en dag jeg føler meg ekstra flink! :)

June sa...

Mmm :) hørtes jo fantastisk ut!