søndag 8. februar 2009

Pakke strategi

Nå er det sannelig meg ikke lenge til jeg blir turist. En uke for å være helt eksakt. Da settes nesen i retning Vancouver i Canada for å besøke Lisa. I dag fikk jeg en koselig mail fra vertinnen. Det ser ut til at det blir et fullt pakket opphold med masse godsaker. Lisa minte meg også på at jeg ikke har startet pakkingen enda. Det er jo helt sensasjonelt for meg, jeg harjo et gjennomsnitt på å starte pakking til ferieturer minst fjorten dager før avreise. Denne statistikken har jeg allerede brutt nå. Da jeg var mindre måtte jeg pakke opptil flere ganger. Dette av den enkle årsak at jeg startet pakkingen en måned før avreise. Da er det naturlig at en må pakke ut igjen for en trenger jo klær i den måneden en venter i spenning på at ferien skal starte også. Jeg hørte på radioen en dag at de snakket om dette med smart pakking når en skal ute å reise. Etter dette har jeg tenkt en god del på det og jeg har funnet ut at jeg har utrolig mange pakkestrategierog pakketips. Ikke kunne jeg vite at jeg faktisk har en pakke strategi, men det har jeg altså.

1. Ikke pakk for full koffert du skal vel shoppe litt når du skal på tur?

2. Legg fram alt du øsker å ha med før du pakker det i en koffert, eller lag en liste. Del inn i tre bunker. Må ha med bunken, trenger ikke å ha med, ønsker å ha med. Ønsker bunken blir alltid for stor derfor gjelder det å være kynisk her. Husk punkt 1.

3. Ikke pakk klær som en trenger å stryke før de skal på.

4. Ha med minst mulig sko. Dette punktet er vanskelig å holde, men sko er tungt og husk som sagt tidligere punkt 1.

5. Pakk klær som passer sammen, tenk mix&match.

6. Ha på deg mest mulig under reisen, for eksempel store jakker og sko. Da sprer du koffertplass.

7. Ha alltid et par ekstra truser, tannkost og deodorant i håndbagasjen. Jeg har uheldigivs mistet kofferten min en hel del ganger under reisen, og har derfor erfart at dette er en nyttig punkt.

8. Start planleggingen noen dager i forveien så du rekker å handle inn om noe trengs til turen og om du må vaske klær på forhånd.

Dette får være nok pakketips for denne gang. Da gjelder det bare å kaste seg rundt å overføre tipsene til praksis.

4 kommentarer:

Lisa sa...

..og nå håper jeg du praktiserer dine egne tips til fulle! :-) Her gleeer vi oss på besøk!! :D

Anonym sa...

GOOOO TUUUUUR :D :D

Anonym sa...

Synes pakkinga di fungerte best med meg godt plasser i perfekt fisestilling i senga di. Hi hi hi!

Anonym sa...

sa Gunda