fredag 27. februar 2009

Fjell og bjørner

Når en er på ferietur i bjørnensrike er det viktig som turist å oppsøke steder der det er størst mulig sjanse for å oppleve disse skumle skapningene in real life. Som de spenningslyste turist eventyrerne vi er bar turen til fjells den andre dagen i vårt Canada opphold. Nå husker jeg selvsagt ikke hva fjellet het, men jeg har en anelse om at navnet på fjellet vil komme i en komentar om ikke alt for lenge. På grunn av begrensede skikunnskaper, i kombinasjon med alt for stor søvnapetitt ble ski og snowoard kjøring droppet denne dagen.

Flott og frisk "ungdom" på tur til fjells.
Vancouver fra sjøsiden.


For å komme oss til fjellet måtte vi førs ta buss, airtrain, båt, buss igjen og sist, men ikke minst gondolbane. Dette til stor glede for størsteparten av reisefølget.

Vancouver sett fra gondolbanen
Trine elsket turen med gondolbanen, noe som virkelig kommer frem på dette bildet. Noen bilder fanger øyeblikkene til det fulle etter min mening.
Ut på fjelltur ALDRI sur.
Skeptisk.....
En gratistur i denne farkosten måtte vi jo bare unne oss. Av en eller annen grunn minnet denne farkosten meg utrolig mye om Jon Blund.
Lisa, eller spesielt Trine posserer foran isbanen.

Rundt hele skianlegget var det store tre skulpturer. Noen av de var visst av kjente sportsidrettsutøvere. Lisa har imidlertid en hysterisk morsom historie angående disse tre figurene, men jeg orker ikke å gjenfortelle den her, så ønsker dere å høre denne historien får dere mase på Lisa.
Skiheis og skibakke. Forholdene i bakken ble ikke testet av undertegnede, men det var kanskje liksågreit med tanke på de andre i skibakken. Jeg kan ikke være så egoistisk å ødelegge forholdene for så mange andre. Det koster jo tross alt penger å komme seg opp på dette fjellet.

Dette var nok en fin dag i Canada. Som dere sikkert har gjettet så vi ingen bjørner på denne fjellturen heller. Det var noe skuffende, men en lettelse for mitt kjære fadderbarn. Så snill fadder som jeg er sendte jeg jo kort hjem til min lille prinsesse, med bilde av to søte bjørner. Der skrev jeg blant annet at jeg skulle på denne fjellturen. Kortet ble godt motatt, med en litt bekymrede undertone om Hanne hadde kommet seg ned fra fjellet velberget. Smart trekk å skrive om bjørner, og fjelltur i samme kort til ditt fadderbarn på fem år.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ulv! Ulv!
Hvor er den?? Ulv..

Hanne sa...

Ei vennine av Lisa har faktisk sett ulv en gang hun skulle opp på det samme fjellet. Vi så ingen ulv desverre, men det hadde vært litt av en historie det :)

Lisa sa...

Oioi, her renner det jo inn med innlegg!
Fjellet het Grouse Mountain. Og er fullt av bjørner og ulver og andre villdyr! Uflaks jenter, uflaks var det at vi ikke så noe.

Anonym sa...

Greit leken gondolbane. Naat. Det var skikkelig skummelt og det eneste som gjorde den morsom var Jean Pierre gondolbanekjører og at dere sto å lo for at jeg var redd. Pss. Fint var det på Grouse i det minste :-) Bare så synd at alle bjørnene sov når vi var ute i skauen..

Hanne sa...

Åhh æ hadd jo glømt gondol-bane-mainn, takk for påminnelsen :D huff som vi mobbe høydeskrekken din asså, vi e fælfælfæl :S Vi skoilla vækt bjørnain vettu Trine bugz så æ koinna tatt bile :P